Založ si blog

Japonsko

Iste sa k Vám po ničivom zemetrasení v Japonsku dostali zábery zázračne opravenej cesty po 6. dňoch. V ceste boli metrové trhliny hlboké možno desiatky metrov, podložie cesty úplne zmenené. Pripadá mi to ako v krajine zázrakov.

Čo by sa stalo na Slovensku? Za 6 dní by ministerský úradník nestihol ani oprášiť klávesnicu, aby mohol začat písať podklady na verejné obstarávanie.Je axiómou, že ministarstvá by si zodpovednosť prehadzovali ako horúci zemiak a vyhovárali by sa jednak na kompetencie a jednak na nedostatok financií. Medzitým nejaký megapodnikateľ by si však už situáciu stihol obhliadnuť a vzhľadom na to že celá cesta sa posunula o 1,5 metra na jeho pozemok, začal by sa súdiť s mestom či správou ciet alebo majiteľom cesty o náhradách či odškodnení či dokonca preložení cesty. Ak by sa chcel megapodnikateľ naštvať, začal by si tam stavať zámoček, je úplne samozrejmé že načierno, nakoľko by vyčnieval 7 metrov mimo jeho pozemok.

 

Kde to žijeme? Odpoviem si sám: NA SLOVENSKU !!! Je mi z toho už zle !!! A je mi to ľúto.

Poznanie – pouzivame ho?

13.09.2010

Poznanie – pouzivame ho? Nedavno sa mi v autobuse naskytla prilezitost pozorovat (ci skor lepsie povedane pocuvat) krasnu hru „hadaj na co myslim“, ktoru sa obcas hravaju decka. Tu sa ju hrali uz nie celkom mlade slecny. Jeden hrac na nieco mysli (podstatne meno – asi vacsinou konkretne) a druhy hrac kladie zistovacie otazky (to su take, na ktore sa da odpovedat len ano [...]

Medzi riadkami?

06.09.2010

Medzi riadkami? Kritizovat vyhodene prostriedky ze referendum dokaze uplne kazdy. A kazdy si takisto uvedomuje velku skodu v podobe 200 milionov starych penazi. Pre stranu SAS to bude prave lekcia, ak referendum dopadne fiaskom, alebo bude dokonca zmarene. Niektorych (cerveneho komunistu Roba) by to iste velmi potesilo a bohuzial zrejeme aj potesi. Ked komunista Robo rozdaval co nemal a stat [...]

Kniha knih … a tak

01.09.2010

Kniha knih … a tak Tymto clankom vyjadrujem len moj osobny nazor ci postoj na specificky aspekt nasho zivota, na zaklade ustavy Slovenskej Republiky, konkretne clanku 1, bodu 1, ktory znie „Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo“. Z toho podla elementarnej logiky plynie, ze kazdy ma pravo [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35, aktualizované: 09:34

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11155x
Priemerná čítanosť článkov: 2231x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy